Зелена хума, зелена родопска глина - 140 гр

2,56 €
С вкл. данък

зелена хума, зелена родопска глина, натурална 140 гр

Количество

 Customer ratings and reviews
Nobody has posted a review yet
in this language

This item has been sold

5
times
 

Защитено плащане (Наложен платеж или карта)

 

Доставка от 24 до 36 часа

 

Право на връщане 14 дни.

 

Гарантирано ниски цени!

 

Гаранция 2 години от производителя!

зелена хума, зелена родопска глина, натурална 140 гр

Зелената родопска хума има уникални свойства, доказани от времето. В нея няма наличност на микроогранизми. Зелената хума е уникална по своите качества. Тя безценен природен дар, с широк спектър на действие. Зелената родопска хума в различните й вариации има светлосив към зеленикав оттенък  до тъмно сив със зеленикав оттенък вариации. Ярко зелената глина е характерна за Франция  и тя има предимно козметична употреба.

Показания: При кожни проблеми, екземи, косопад, оплешивяване, артрит.

*За налагане се ползва рецептата по-долу.

*За вътрешна употреба - по ваше усмотрение и преценка

Показания:

Зелената родопска хума се използва при кожни проблеми, трудно заздравяващи рани, обриви, артрит, отоци, косопад, целулит, диабет, заболявания на черния дроб, бъбреците, жлъчката, пърхот, атеросклероза, пародонтоза и възпалени венци. Богат източник на витамини, минерали и микроелементи.

Външно – налагане с хума

Използването на хумата за външна употреба дава изключително бърз резултат. 

1.Външно – Нанася се хумена каша върху сгъната на четири марля и се поставя върху болното място. Престоява 2-3 часа. Отмива се с вода.

2.Превръзки – платно, потопено в глинена вода.

3.Глинена вода или кални бани.

4.Фрикции – с глинена вода.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ-

Хумата се поставя в чист неметален съд – стъклен, порцеланов или емайлиран /хумата никога не се допира с метал/. Залива се с прясна чиста вида, докато я покрие и се оставя да престои, за да поеме влага до момента в който омекне. Водата се отлива в друг съд и се долива при нужда. С ръце или с дървена лъжица се размачкват бучките, докато се получи гъста еднородна маса с плътността на мек пластилин. Глината се поставя с ръка или с дървена лъжица на лист ленен или памучен плат, може на тензух. Слоят трябва да бъде 1-2 см, а размерът да е по-голяма от засегнатото място. Компресът се поставя на болното място, закрепва се с памучна кърпа или бинт, според мястото на прилагане. Лекуваният трябва да легне в легло и да се завие с одеяло за 2 до 3 часа. След като компреса се свали, мястото се изплаква обилно с вода. Ако първият компрес не е достатъчен, налагане с хума може да се прави всеки ден до излекуване.

Хумата не се подгрява!

Вътрешно – Приемане на хума, пиене на хумена вода

Внимание!

Приложението, което ви предлагаме е описано в народната медицина и от народни лечители. Приемането на хума  втрешно  е ваше лично решение. Тъй като в български закон глината не е регламентирана като храна, ние не бихме могли да ви я предложим като хранителна добавка.

Вътрешното приемане на хума дава прекрасен резултат при лечение на заболявания на храносмилателния тракт, подагра, атеросклероза, дабет, кожни заболявания, заболявания на кръвта, черния дроб, жлъчката, бъбреците, при катаракт, глаукома и други заболявания.

Хумата помага за извличането на токсини от организма.

Хумата се приема в доза 1 чаена лъчичка на 200 мл вода.Престоява една нощ в стъклена или порцеланова чаша.Разбъркра се с неметална лъжичка.

Изпива се сутрин на гладно със стайна температура.

 Reviews

Be the first to write your review !